About us

About us

Vinolab d.o.o. is private company with ten years expirience, whose primary goal is wine production quality improvement in Croatia, by providing expert oenological consulting and laboratory wine analyses.

Vinolab d.o.o. je tvrtka u privatnom vlasništvu osnovana 2008. godine. Osnovna djelatnost joj je konzalting u proizvodnji vina. Kao podršku konzaltingu Vinolab posjeduje moderno uređen laboratorij u kojem se primjenjuju sofisticirane metode analiziranja vina. Osnivanje tvrtke rezultat je dugugodišnjeg iskustva stručnog tima koji je prepoznao potrebu za pružanjem spektra usluga koje zasad nisu prisutne na hrvatskom tržištu, a nužne su kako bi domaći vinari išli u korak sa najnovijim svjetskim enološkim trendovima.
 
Proizvodnja vina je, u zadnjih deset godina na području Republike Hrvatske značajno napredovala. Znatna ulaganja u tehnološku opremu i stručni kadar su trenutno u najvećem zamahu. U sklopu razvoja vinarstva postoji potreba za kvalitetnijim i dostupnijim analizama i konzaltingom.
 
Usluge koje vinarima pruža tvrtka Vinolab d.o.o. su kompletna analiza mošta i vina pomoću sofisticiranog uređaja FTIR-spektrometra, podrška i konzalting kod proizvodnje vina, uz posebni naglasak na formiranju ciljanih stilova vina prema željama vlasnika i enologa, projektiranje vinarija i pružanje pomoći pri markentingu vina.
 
 

Professionalism

highly qualified employees

Presence

with you in your wine cellar

Simplicity

fast and easily samples sending 

Promptness

fast analyse results delivery

Availability

available oenological resources