Analize

Ostale analize

Analize u suradnji s Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom sveučilišta u Zagrebu

Polifenoli

  • Ukupni antocijani
  • Kopigmentirani antocijani
  • Gustoća boje (ton)
  • Intenzitet boje
  • Ukupni fenoli

Mikrobiološka analiza

  • Mikroskopiranje
  • Kultura kvasaca
  • Kultura bakterija
  • Sterilnost vina

Stabilnost vina

  • Stabilnost na tartarate
  • Stabilnost na termolabilne proteine
  • Bentonit test
  • Senzorska procijena vina
  • Oksidacija
  • Okus-harmonija, defekti
  • Sumporni spojevi (reduktivni miris)

Analiza hlapljivih spojeva

  • Analiza viših alkohola i estera (HSS-GC)
  • Analiza viših alkohol, estera, terpena, 4-etil fenola

Analiza fenolnih spojeva

  • Analiza fenolnih kiselina (HPLC)
  • Analiza antocijana pojedinačno (HPLC)
  • Analiza antioksidacijskog kapaciteta vina

Test stabilnosti vina

(na termolabilne proteine, na tartarate, glukoza + fruktoza, jabučna kiselina)

Mikrobiološka analiza (s mišljenjem)

(populacija brettanomyces, populacija Saccharomyces, populacija mliječno kiselih bakterija, glukoza+fruktoza, jabučna kiselina, slobodni SO2,pH, hlapiva kiselost, mikroskopiranje,)